Burgers en Buitenlui, Restaurant

Beginpagina Foto-galerie Menukaart Gastenboek Contact


Adresgegevens:

Burgers en Buitenlui
Eindsestraat 7
6612 AJ Nederaseelt
Tel: 024-6222366
Fax: 024-6222807

Bepaal route

www.burgers-buitenlui.nl


Openingstijden:

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag v.a. 17:00 uur
Vrijdag v.a. 17:00 uur
Zaterdag v.a. 17:00 uur
Zondag v.a. 17:00 uur

Overige informatie:

Geen overige informatie.

Al eeuwen lang blijken mensen graag te pleisteren aan de oevers van rivieren. Zo ook hier aan de Maas ontstond uit zware klei een boerenhoeve die, zoals uit kronieken blijkt, het langst bewoond werd door ene familie Burgers. Later verwordt deze hoeve tot een uitspanning met vele namen, zoals onder andere De Boerenhofstee en Het Oude Koetshuis, waar ?boeren? zich in alle rust konden laven aan de goede dingen des levens. Voeg daarbij dat 'buitenlui' zich graag verpozen in de periferie van de stad en een naam als Burgers & Buitenlui staat.

Sedert eind augustus 2001 opent Restaurant Burgers & Buitenlui, iedere week van donderdag tot en met zondag, haar deuren voor eenieder die van ongecompliceerd lekker eten en drinken houdt en dit ook op waarde weet te schatten. Voor gezelschappen v.a. 20 personen bestaat er overigens ook de mogelijkheid te reserveren voor maandag tot en met woensdag. De bedoeling is om Burgers & Buitenlui een ontmoetingsplaats te laten zijn voor mensen die in een ongedwongen sfeer willen genieten van de vele goede kanten van het leven.

In de keuken wordt de kachel subtiel bespeeld door chefkok Ton van Hees (voorheen Hotel Restaurant De Plasmolen) en zijn jonge brigade. In café en restaurant zwaait gastvrouw Saskia van Hees de scepter. Samen staan zij genadeloos borg voor mijns inziens twee belangrijke kwaliteiten van het leven, namelijk een rijkelijk bedekt bord en een goed gevuld glas. Zo is iedereen ook voor en na het eten van harte welkom in het cafégedeelte om te verzamelen of gezellig uit te buiken aan de bar of bij de open haard. Bij zomerse temperaturen is het achterterras beschikbaar.

Op 10 juni 2004 heeft Ton van Hees het lidmaatschap van Welsh, Lamb and Beef club overhandigd gekregen door Ton Fagel.

Restaurant Burgers & Buitenlui kan ook uw totale catering verzorgen.